Kioskedia
خانه /
موزه علم و فناوری شنژن / دفتر معماری زاها حدید

موزه علم و فناوری شنژن / دفتر معماری زاها حدید

تاریخ: 1404/02/16
موضوع: معماری

 

توضیح متن ارائه‌شده توسط معماران:
موزه علم و فناوری شنژن در منطقه گوانگ‌مینگ این شهر امروز افتتاح می‌شود. این نهاد جدید که به نمایش تلاش‌های علمی، تحقیقات پیشگامانه و چشم‌اندازهای آینده فناوری می‌پردازد، قدرت علم و پیشرفت‌های فناورانه‌ای را بررسی خواهد کرد که آینده ما را شکل می‌دهند.
این موزه به‌عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در منطقه کلان‌شهری خلیج بزرگ — که با جمعیتی نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر بزرگ‌ترین منطقه کلان‌شهری جهان به‌شمار می‌رود — طراحی شده است. این مرکز با صنایع فناوری‌محور شناخته‌شده، دانشگاه‌ها، مدارس و مراکز تحقیقاتی منطقه همکاری خواهد کرد تا نوآوری را پرورش دهد و همچنین خلاقیت‌های مداومی را به نمایش بگذارد که شنژن را به‌عنوان یکی از رهبران جهانی در توسعه فناوری‌های نوین مطرح کرده‌اند.

 

 

 

 

در مجاورت ایستگاه گوانگ‌مینگ از شبکه مترو شنژن، طراحی این بنا با توجه به موقعیت خود، به‌صورت حجمی صُلب و کروی شکل گرفته که رو به شهر قرار دارد و گوشه جنوب‌شرقی پارک علمی جدید را تعریف می‌کند. این حجم به‌سمت غرب و درون پارک امتداد می‌یابد و به دنباله‌ای پویـا از تراس‌های بیرونی تبدیل می‌شود که مشرف به پارک هستند. این تراس‌ها در واقع ادامه‌ای کاربردی از گالری‌های داخلی‌اند که پیرامون آتریوم مرکزیِ بزرگ موزه قرار گرفته‌اند و فضایی مدنی و مهم برای شهر ایجاد می‌کنند.

 

 

موزه علم و فناوری شنژن شامل ۳۵٬۰۰۰ مترمربع سالن‌ها و گالری‌های دائمی و موقت نمایشگاهی است، به‌همراه ۶٬۰۰۰ مترمربع سالن‌های سینما و تئاترهای غوطه‌ور (immersive)، و همچنین ۵٬۴۰۰ مترمربع آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، فضاهای آموزشی و یک مرکز نوآوری.
علاوه بر این، ۳۴٬۰۰۰ مترمربع از فضا به امکانات رفاهی بازدیدکنندگان، انبارها، کارگاه‌های تولید و نگهداری اختصاص یافته است.
گالری‌های متعدد این نهاد علمی جدید از کف و دیوارهای آتریوم مرکزی موزه سر برمی‌آورند، در حالی‌که سایر گالری‌ها به‌گونه‌ای معلق در مقیاس عظیم و ترکیب‌بندی باشکوه فضای عمومی آتریوم قرار گرفته‌اند. هر یک از این گالری‌ها با ارائه نشانه‌های بصری، بازدیدکنندگان را به‌صورت شهودی در مسیر فضاهای به‌هم‌پیوسته موزه هدایت می‌کنند.

 

 

 

 

چشم‌اندازهای گوناگون و متریال‌ به‌کاررفته در آتریوم، نقطه‌ی آغازی هیجان‌انگیز برای سفر اکتشافی هر بازدیدکننده فراهم می‌کنند. دیوار شیشه‌ای بزرگ آتریوم که رو به پارک قرار دارد، مرز میان درون و بیرون را محو می‌کند و نور طبیعی، مناظر بیرونی و همچنین حس کنجکاوی بی‌پایان ما را به قلب بنا دعوت می‌نماید.

با هدایت راهبردهای زیست‌محیطی غیرفعال، روند طراحی از شبیه‌سازی‌های پیشرفته‌ی کامپیوتری برای آزمایش و بهینه‌سازی فرم، فضاها و پوسته‌ی بنا بهره برد تا عملکرد بهینه‌ای در برابر تابش سالانه خورشید، دما، رطوبت، بادهای غالب، کیفیت هوا و دیگر شرایط متغیر اقلیم نیمه‌گرمسیری شنژن داشته باشد.

جهت‌گیری ساختمان به‌گونه‌ای تعیین شده که جذب گرمای خورشید در آتریوم مرکزی به حداقل برسد، در حالی‌که چشم‌اندازهای پانورامایی رو به پارک حفظ شوند. تراس‌هایی که در هر طبقه طراحی شده‌اند، نه تنها نمای شیشه‌ای آتریوم را از تابش مستقیم خورشید محافظت می‌کنند و آسایش بازدیدکنندگان را افزایش می‌دهند، بلکه عملکرد زیست‌محیطی بنا را بهبود داده و مجموعه‌ای از فضاهای بیرونی نیمه‌مسقف را فراهم می‌آورند که رو به پارک گشوده‌اند — جایی برای استراحت و تأمل در میان بازدید از نمایشگاه‌ها.

 

 

برای کاهش تماس مستقیم با عوامل محیطی و تابش خورشید، سیستمی از پنل‌های استیل ضدزنگ در نمای ساختمان به کار رفته که یک فضای تهویه‌شونده بین نمای بیرونی و دیوارهای خارجی ایجاد می‌کند. این سیستم تا سقف نیز امتداد دارد و در آن صفحات فتوولتائیک برای تولید انرژی در محل نصب شده‌اند.

نمای موزه شامل نخستین کاربرد در مقیاس وسیع فناوری INCO با رنگ دوگانه در چین است. با کنترل دقیق فرمول الکترولیت و زمان اکسیداسیون، یک لایه‌ی نانومقیاس اکسید روی سطح فولاد ایجاد می‌شود که همچون یک لایه‌ی میکرونی خودمحافظت‌شونده و خودتمیزشونده عمل می‌کند. این لایه عمر مفید نما را با افزایش مقاومت در برابر شرایط جوی و خوردگی افزایش می‌دهد و در عین حال، بدون نیاز به رنگ‌آمیزی، بافت و رنگی ظریف به فولاد ضدزنگ می‌بخشد.

رنگ نمای ساختمان با طیفی از آبی تیره تا درجات مختلفی از خاکستری تغییر می‌کند که حس پویایی اجرام آسمانی در مدار را تداعی کرده و در عین حال به نما عمق و بافت بصری می‌دهد.

 

 

با هدف دستیابی به بالاترین رتبه سه‌ستاره در استاندارد ارزیابی ساختمان سبز چین، طراحی غیرفعال موزه با مساحت ۱۲۸٬۲۷۶ مترمربع در کنار شبکه‌های هوشمند مدیریت و سیستم‌های با راندمان بالا، باعث شده است مصرف انرژی سالانه بنا به ۱۵.۴۷ کیلووات‌ساعت به ازای هر مترمربع کاهش یابد. در نتیجه، میزان انتشار ناشی از مصرف برق نیز به‌طور تخمینی به ۱۲۵.۸۹ کیلوگرم معادل زغال‌سنگ به ازای هر مترمربع در سال می‌رسد.

در فرآیند ساخت، هدف‌گذاری تأمین ۳۸۹٬۲۳۸.۹۲ تن مصالح قابل بازیافت دنبال شد. سیستم مدیریت آب ساختمان نیز بازیافت آب خاکستری و جمع‌آوری و ذخیره‌ی آب باران را در بر می‌گیرد تا مصرف کلی آب را به حدود ۱۴٬۹۰۶ مترمکعب در سال کاهش دهد.

فرآیند ساخت دیجیتال این پروژه از فناوری BIM (مدلسازی اطلاعات ساختمان) به‌همراه اسکن سه‌بعدی استفاده کرد تا دقت سطوح پیچیده را در حد چند میلی‌متر حفظ و کنترل کند. شبکه‌ای جامع از نقاط کلیدی در سراسر ساختمان امکان بررسی هم‌زمان تمام مراحل ساخت را با شبیه‌سازی دیجیتال در زمان واقعی فراهم آورد، در حالی‌که فناوری شکل‌دهی رباتیک چندنقطه‌ای سطوح پیچیده را با دقت کامل مطابق با الزامات طراحی شکل داد.

 

 

 

 

 

 

 

کیوسکدیا تنها برگزارکننده رسمی دوره های تیف استرالیا TAFE و PDA کانادا در ایران با هدف ورود به بازار کار ایران و خارج ایران و ارائه سرتیفیکیت بین المللی از کانادا و استرالیا می باشد. در این دوره های پروژه محور از صفر تا صد و بدون پیش نیاز و کاملا بر اساس بازار کار آموزش می بینید و در طول دوره یک پروژه طراحی داخلی را زیر نظر اساتید بین المللی طراحی میکنید. 

 

دوره های آنلاین آکادمی بین المللی کیوسکدیا شامل:

دوره طراحی داخلی ، دوره دکوراسیون داخلی و دوره دکوراتوری ، دوره بازسازی ، دوره نورپردازی ، دوره طراحی نما ، دوره طراحی فضای سبز ، دوره نرم افزارهای معماری و طراحی ، دوره شرکت در مسابقات بین المللی 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره آنلاین طراحی داخلی و آموزش آنلاین طراحی داخلی و دریافت گواهینامه بین المللی طراحی داخلی بر روی لینک زیر کلیک کنید:

https://kioskedia.com/

 

پیج اینستاگرام آکادمی بین المللی کیوسکدیا :

kioskedia_official@

 

شماره تماس برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر:

09107300818

021-88254691

021-88269173

 

 

برگرفته شده از وبسایت Archdaily 

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

مطالب مرتبط

whatsapp
پشتیبانی