Kioskedia
خانه /
نگاهی نخست به طراحی لینا غضوم برای نخستین پاویون دائمی ملی قطر در جاردینی بینال ونیز

نگاهی نخست به طراحی لینا غضوم برای نخستین پاویون دائمی ملی قطر در جاردینی بینال ونیز

تاریخ: 1404/02/23
موضوع: معماری

 

قطر اعلام کرده است که معمار «لینا غضوم» (Lina Ghotmeh)، بنیان‌گذار و مدیر استودیوی معماری مستقر در پاریس «Lina Ghotmeh — Architecture»، برای طراحی پاویون دائمی ملی این کشور در «جاردینی دلا بیناله» ــ محل تاریخی برگزاری بیناله ونیز از سال ۱۸۹۵ ــ انتخاب شده است. ساختمان جدید در زمینی مجاور پاویون کتاب ساخته خواهد شد و به سفارش عالی‌جناب شیخه المیاسه، از طرف دولت قطر، اجرا می‌شود.

با این اقدام، قطر به جمع تنها ۳۱ کشوری می‌پیوندد که پاویون دائمی در جاردینی دارند؛ گروه منتخبی از کشورها که دارای فضای نمایشگاهی اختصاصی هستند. در ۵۰ سال گذشته، تنها دو پاویون ملی جدید در این محل افتتاح شده‌اند: استرالیا در سال ۱۹۸۸ و جمهوری کره در سال ۱۹۹۶. پاویون جدید قطر، که به طراحی لینا غضوم ساخته خواهد شد، بستری ماندگار برای نمایش آثار هنری و معماری این کشور خواهد بود و در هر دوره از بیناله، میزبان نمایشگاه‌هایی چرخشی خواهد شد.

 

 

لینا غضوم از طریق یک رقابت بین‌المللی که به نمایندگی از موزه‌های قطر توسط شرکت «Malcolm Reading Consultants» برگزار شد، برای طراحی پاویون قطر انتخاب شد. موزه‌های قطر، نهاد ملی مسئول گسترش فعالیت‌های فرهنگی کشور و معرفی هنر و فرهنگ قطر و منطقه‌ی MENASA (خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب آسیا) به جهان هستند.

در پی فراخوانی محدود برای ارسال طرح، نه شرکت‌کننده به مرحله نهایی راه یافتند تا طی بیست هفته، ایده‌های طراحی اولیه خود را توسعه دهند. طبق بیانیه رسمی، لینا غضوم به دلیل وضوح معمارانه‌ی طرح پیشنهادی‌اش و «پاسخ‌ هوشمندانه‌اش به بستر تاریخی پاویون» به عنوان طراح منتخب برگزیده شد.

 

 

این طراحی به‌عنوان یک پروژه که به‌طور یکپارچه با هم‌محیط خود و منظر اطراف هماهنگ می‌شود، توصیف شده است. فضایی انعطاف‌پذیر و قابل تطبیق فراهم می‌آورد که به بازدیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا فضای داخلی را به‌دلخواه خود تغییر دهند. به‌خاطر این ویژگی‌ها، پروژه به‌عنوان مثالی از چگونگی تعامل فعال معماری با فضای عمومی مورد ستایش قرار گرفته است.

در مورد آثار گسترده‌تر لینا غضوم، برگزارکنندگان رقابت به حساسیت او به وضعیت انسانی اشاره کرده‌اند که گفته می‌شود هم‌با مخاطبان جدید و هم سنتی ارتباط برقرار می‌کند. لینا غضوم که اصالتاً از لبنان است، دیدگاهی جهانی را که تحت تاثیر فرهنگ بومی کشورش شکل گرفته، به معماری خود می‌آورد و آن را به فراتر از مرزهای فرهنگی گسترش می‌دهد. تصاویر طراحی انتخابی هنوز منتشر نشده‌اند.

 

هیئت مشورتی این رقابت شامل رئیس هیئت‌مدیره رِم کولهاس (بنیان‌گذار و مدیرعامل OMA)، آلخاندرو آراوِنا (بنیان‌گذار و مدیرعامل ELEMENTAL)، ژرژ عربید (مدیر مؤسس مرکز معماری عرب)، زینیا اریده (مدیر موزه هنرهای معاصر عربی: «متحف»)، ژان‌پل انگلن (رئیس آمریکای فیلیپس)، ماسیمیلیانو جونی (مدیر هنری موزه جدید)، کاترین گرنیه (مدیر مفهومی موزه هنر میل)، مونا احمد حسین (مشاور حقوقی دفتر رئیس هیئت مدیره، موزه‌های قطر)، مانولا لوکا-دازیو (مشاور ویژه موزه‌های قطر و مدیر اجرایی جایزه معماری پریتزکر)، و حافظ راکم (مدیر توسعه پروژه‌ها، دفتر رئیس هیئت مدیره، موزه‌های قطر) بودند.

 

 

برای اولین نمایش خود در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی معماری – بینال معماری ونیز 2025، قطر دو بخشی از نمایشگاه را برگزار می‌کند که توسط موزه هنر میل آینده سازماندهی شده است. این نمایشگاه در هر دو مکان جدید پاویون قطر در جاردینی و ACP–پالاتزو فرانچتی برگزار می‌شود. در مرکز پاویون قطر، مرکز جامعه قرار دارد، یک نصب هنری از معمار برجسته پاکستانی یاسمین لاری. این اثر به بررسی موضوعات جامعه و فضاهای مشترک می‌پردازد و با نمایشگاه گسترده‌تر «Beyti Beytak. خانه من خانه توست. La mia casa è la tua casa.» هم‌راستا است، که بررسی می‌کند چگونه مهمان‌نوازی و سنت‌های استقبال در معماری معاصر از منطقه‌های خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب آسیا (MENASA) تجلی می‌یابند.

این نمایشگاه شامل بیش از ۲۰ معمار از منطقه MENASA است که کارهای پیشگامان مدرن و معماران معاصر را به نمایش می‌گذارند.

در میان معماران مدرن می‌توان به راج رِوال از هند، نیار علی دادا از پاکستان، عبدالواحد ال واکیل از مصر و مینتت دی سیلوا از سریلانکا اشاره کرد. آثار آن‌ها در کنار صداهای معاصر همچون مارینا تباسوم و نبیل حق از بنگلادش، سامیپ پادورا و واسو شیپلا از هند، استودیو داز از ایران، عبیر سیقلی از اردن، سمیه داباگ از امارات متحده عربی، لیز دیلر از ایالات متحده آمریکا، مریم شابانی از ایران و نیو ساوث استودیو از فرانسه به نمایش گذاشته می‌شود.

 

 

اعلام پاویون دائمی قطر پس از امضای پروتکلی برای همکاری بین موزه‌های قطر و شهرداری ونیز در ژوئن ۲۰۲۴ صورت می‌گیرد. این توافق‌نامه به‌منظور تقویت تبادل فرهنگی بلندمدت میان قطر، ونیز و ایتالیا طراحی شده است.

بینال معماری ونیز، بزرگ‌ترین گردهمایی هنری و معماری در جهان است و جاردینی، فضای تاریخی است که در آن پاویون‌های استثنایی به‌عنوان نمایندگان ملت‌های خود ایستاده‌اند. قطر مفتخر است که جایگاهی در این مجمع بین‌المللی پیدا کرده و نقشی پیشرو در دیپلماسی فرهنگی ایفا می‌کند و بستری برای صدای خلاقانه از قطر و منطقه MENASA فراهم می‌آورد.
عالی‌جناب شیخه المیاسة بنت حمد بن خلیفه آل ثانی

 

 

گفت‌وگویی بین عالی‌جناب شیخه المیاسة و لینا غضوم، با مدیریت هانس اولریش اوبریست، در تاریخ ۸ مه در ACP-پالاتزو فرانچتی در ونیز برگزار خواهد شد. دیگر رویدادهایی که در چارچوب بی‌ینال برگزار می‌شود، شامل «فراتر از جایزه» است، یک فروم جدید برای بحث و بررسی تأثیر جوایز معماری، همچنین یک نمایشگاه برای گرامیداشت دونا هاراوِی و ایتالو روتا، دریافت‌کنندگان شیر طلایی برای دستاوردهای طول عمر در این دوره از بی‌ینال ونیز می‌باشد.

در میان بیش از ۷۵۰ شرکت‌کننده، پاویون‌هایی از منطقه قطر نیز حضور دارند، از جمله لبنان که به بررسی اکوکاید و بهبود محیط‌زیست پرداخته است و عربستان سعودی که پاویون آن توسط سین آرشیتکتس طراحی شده و به تأمل در شرایط شهری معاصر از طریق عمل فضایی و پداگوژی معماری جایگزین می‌پردازد.

 

 

 

 

 

کیوسکدیا تنها برگزارکننده رسمی دوره های تیف استرالیا TAFE و PDA کانادا در ایران با هدف ورود به بازار کار ایران و خارج ایران و ارائه سرتیفیکیت بین المللی از کانادا و استرالیا می باشد. در این دوره های پروژه محور از صفر تا صد و بدون پیش نیاز و کاملا بر اساس بازار کار آموزش می بینید و در طول دوره یک پروژه طراحی داخلی را زیر نظر اساتید بین المللی طراحی میکنید. 

 

دوره های آنلاین آکادمی بین المللی کیوسکدیا شامل:

دوره طراحی داخلی ، دوره دکوراسیون داخلی و دوره دکوراتوری ، دوره بازسازی ، دوره نورپردازی ، دوره طراحی نما ، دوره طراحی فضای سبز ، دوره نرم افزارهای معماری و طراحی ، دوره شرکت در مسابقات بین المللی 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره آنلاین طراحی داخلی و آموزش آنلاین طراحی داخلی و دریافت گواهینامه بین المللی طراحی داخلی بر روی لینک زیر کلیک کنید:

https://kioskedia.com/

 

پیج اینستاگرام آکادمی بین المللی کیوسکدیا :

kioskedia_official@

 

برگرفته شده از وبسایت Archdaily 

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

مطالب مرتبط

whatsapp
پشتیبانی