در سالهای اخیر، آنها نقش دیگری را بر عهده گرفتهاند: آزمایشگاههای زنده برای معماری نوآورانه و طراحی شهری. شهرهای بین المللی به زمینه های آزمایشی برای آزمایش و اصلاح فناوری معماری، شیوه های پایدار و اصول طراحی انسان محور تبدیل شده اند. این تغییر پارادایم نه تنها جنبه های فیزیکی محیط های شهری را دگرگون کرده است، بلکه رابطه بین معماری، جامعه و محیط ساخته شده را نیز بازتعریف کرده است.
شهرها مراکز بهرهوری و رشد اقتصادی هستند - با نزدیکتر شدن شهروندان، دولتها میتوانند با خدمات و زیرساختها به افراد بیشتری دسترسی پیدا کنند. این فرصت به همان اندازه مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی عظیمی را به همراه دارد. با افزایش تراکم جمعیت و کمیاب تر شدن منابع، چالش های پیش روی محیط های شهری پیچیده تر می شوند. در پاسخ، کلان شهرها نقش «آزمایشگاههای زنده» را بر عهده گرفتهاند - فضاهایی که میتوان ایدههای جدید معماری و طراحی شهری از پایین به بالا را در محیطهای واقعی بررسی و ارزیابی کرد.
پروژه های بی شمار شهر هوشمند در سراسر جهان کلان شهرها را به قطب های نوآوری تبدیل کرده است. این ابتکارات از فناوری پیشرفته استفاده می کند، از داده ها و مشارکت شهروندان برای طراحی مشترک محیط های شهری قابل زندگی استفاده می کند. در مقیاس محلهها یا محلات کوچکتر، این پروژهها توانستهاند با چالشهای پیچیده شهری مقابله کنند و نوآوریهای فنی-اجتماعی را در یک زمین آزمایشی «زندگی واقعی» از شهر آزمایش کنند. با پذیرش مفهوم "آزمایشگاه های زنده"، شهرهای متعددی به مراکز جهانی برای آزمایش های معماری تبدیل شده اند:
در تلاش برای زندگی شهری پایدار، آمستردام به عنوان پانزدهمین شهر با تکنولوژی بالا در جهان ظاهر شده است. آمستردام با ادغام راه حل های پیشرفته، تقویت همکاری و اولویت دادن به مشارکت شهروندان، نمونه ای الهام بخش برای شهرهای هوشمند در سراسر جهان است.
پروژه شهر هوشمند آمستردام در خط مقدم انقلاب انرژی قرار دارد. شبکه های هوشمند توزیع، مصرف و تولید کارآمد انرژی در شهر را تسهیل می کنند. این شبکهها بهعنوان یک «نیروگاه مجازی» عمل میکنند و به خانوارها اجازه میدهند هر انرژی مازاد تولید شده از پنلهای خورشیدی، توربینهای بادی و نیروگاههای زیست توده خود را برای کسب سود به شهر بفروشند. کنتورهای هوشمند و سیستمهای پایش انرژی در زمان واقعی، شهروندان را قادر میسازد تا بر مصرف انرژی خود نظارت و مدیریت کنند.
علاوه بر این، این پروژه به ساخت یک اکوسیستم اقتصاد دایره ای، انتقال از یک بار مصرف به استفاده از منابع ترمیمی و احیا اختصاص داده شده است. این شهر فعالانه در حال تلاش برای کاهش اتکای خود به مواد خام جدید و ترسیم جریان های مواد برای اطمینان از حفظ منابع ارزشمند است. هدف این پروژه همچنین طراحی مجدد زنجیره های محصول و مواد برای دستیابی به دایره ای بیشتر است.
منطقه صنعتی سابق Buiksloterham در حال تبدیل شدن به یک منطقه مدور است که فضاهای مسکونی و تجاری را ادغام می کند. Buiksloterham به عنوان یک میدان آزمایش برای پایداری و چرخش عمل می کند، روش های هوشمندتر استفاده از مواد، سیستم های حلقه بسته و پذیرش منابع انرژی محلی و تجدید پذیر را بررسی می کند.
سنگاپور به عنوان یک رهبر جهانی در نوآوری و پایداری شهری ظاهر شده است. سنگاپور با رویکرد رویایی، زیرساخت های جامع و تعهد به استفاده از فناوری، به آزمایشگاهی زنده برای راه حل های شهر هوشمند تبدیل شده است.
یکی از ارکان پروژه شهر هوشمند سنگاپور، سیستم حمل و نقل قوی آن است. این شهر-دولت راهحلهای تحرک هوشمند از جمله شبکه گسترده حسگرها، سیستمهای مدیریت ترافیک در زمان واقعی و گزینههای حملونقل عمومی یکپارچه را اجرا کرده است. مسافران می توانند به اطلاعات سفر در زمان واقعی دسترسی داشته باشند و هزینه سفر را از طریق کارت های هوشمند و برنامه های تلفن همراه پرداخت کنند. این ابتکارات باعث کاهش ازدحام و زمان سفر و ایجاد یک شبکه حمل و نقل پایدار شده است.
پروژه شهر هوشمند با موفقیت شیوه های پایدار را در محیط ها و سیستم های شهری ترویج می کند. ایالت-شهر سیستم های مدیریت زباله نوآورانه ای را مانند سیستم جمع آوری زباله های پنوماتیک خودکار اجرا کرده است که نیاز به کامیون های زباله سنتی را به حداقل می رساند و انتشار کربن را کاهش می دهد. سنگاپور همچنین به شدت در مدیریت آب و راهحلهای کارآمد انرژی، مانند شبکههای هوشمند و تولید برق خورشیدی سرمایهگذاری میکند.
در قلب پروژه شهر هوشمند بارسلون، چشم اندازی برای استفاده از فناوری و داده ها برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان آن نهفته است. این پروژه حول پنج محور ساختار یافته بود: ابتکارات داده باز. ابتکارات رشد پایدار شهر؛ نوآوری اجتماعی؛ ترویج اتحاد بین مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها، شرکای خصوصی و دولتی؛ و ارائه "خدمات هوشمند"
پروژه شهر هوشمند بارسلونا فضاهای شهری را دوباره به تصویر می کشد تا زندگی را افزایش دهد و مشارکت جامعه را تقویت کند. بارسلونا از طریق احیای میادین عمومی، پارک ها و مناطق مناسب برای عابران پیاده، فضاهای فراگیر ایجاد کرده است که مردم را دور هم جمع می کند. شهر فناوریهای هوشمند را در این فضاها ادغام کرده است، مانند روشنایی هوشمند، سطلهای هوشمند و حسگرهای نویز برای افزایش ایمنی و راحتی در فضاهای عمومی.
در حوزه حکمرانی مبتنی بر داده، بارسلونا به الگویی برای شهرهای سراسر جهان تبدیل شده است. این شهر از ابتکارات داده های باز مانند سیستم عامل شهر استقبال کرده است که اطلاعات را به راحتی در دسترس عموم قرار داده است. ابتکارات دادههای باز بارسلون باعث توسعه برنامهها و خدمات شهرهای هوشمند متعددی شده است، از ابزارهای برنامهریزی شهری گرفته تا پلتفرمهای اطلاعات بلادرنگ.
آنچه در پروژه های شهر هوشمند آمستردام، سنگاپور و بارسلون مشترک است، رویکرد شهروند محوری آنهاست. برنامه کمک هزینه ملت هوشمند سنگاپور و بستر سنسور ملت هوشمند فرصت هایی را برای شهروندان فراهم کرده است تا در طرح های شهر هوشمند مشارکت کنند. دولت بارسلونا پلتفرمهای دیجیتالی مانند Decidim Barcelona را ایجاد کرده است تا ساکنان را قادر به مشارکت در فرآیندهای تصمیمگیری کند. طرح شهر دیجیتال بارسلون - یک نقشه راه استراتژیک برای تحول دیجیتال شهر - از طریق یک فرآیند مشترک شامل شهروندان، مشاغل و سهامداران مختلف ایجاد شد. آزمایشگاه شهروندان هوشمند و جامعه شهر هوشمند "آمستردامرز" را در آینده محیط ساخته شده خود درگیر می کنند.
شهرها به عنوان آزمایشگاههای زنده فرهنگ همآفرینی و همکاری را پرورش میدهند. معماری و طراحی شهری، به دور از اینکه صرفاً حوزه حرفه ای باشد، عمیقاً تجربیات جمعی شهروندان را شکل می دهد. شهرها با مشارکت ساکنان در فرآیند طراحی، افراد را قادر میسازند تا به محلهها و جوامع خود کمک کنند. طراحی مشارکتی انسان محور تضمین می کند که محیط ساخته شده منعکس کننده نیازها و آرزوهای ساکنان متنوع آن است.
با ادامه رشد کلان شهرها و مواجهه با چالش های پیچیده، نقش معماری و طراحی شهری به طور فزاینده ای حیاتی می شود. شهرها بهعنوان آزمایشگاههای زنده مسیر امیدوارکنندهای را ارائه میدهند، جایی که ایدههای نوآورانه را میتوان آزمایش، اصلاح کرد و در نهایت در بافت زندگی شهری ادغام کرد. با استفاده از قدرت همکاری و مشارکت اجتماعی، شهرها میتوانند به محیطهایی سرزنده، فراگیر و انعطافپذیر تبدیل شوند که کیفیت زندگی را برای نسلهای آینده افزایش میدهد.
برای آموزش طراحی داخلی ، آموزش دکوراسیون داخلی ، آموزش بازسازی و معماری با هدف ورود به بازار کار و دریافت مدرک بین المللی معتبر از هر کجای ایران و جهان میتوانید در کلاس های آنلاین بدون محدودیت زمان و مکان، از سطح مبتدی تا حرفه ای در آکادمی بین المللی کیوسکدیا زیر نظر بهترین اساتید داخلی و بین المللی آموزش ببینید.
کیوسکدیا تنها برگزارکننده رسمی دوره های تیف استرالیا TAFE و PDA کانادا در ایران با هدف ورود به بازار کار ایران و خارج ایران و ارائه سرتیفیکیت بین المللی از کانادا و استرالیا می باشد. در این دوره های پروژه محور از صفر تا صد و بدون پیش نیاز و کاملا بر اساس بازار کار آموزش می بینید و در طول دوره یک پروژه طراحی داخلی را زیر نظر اساتید بین المللی طراحی میکنید.
دوره های آنلاین آکادمی بین المللی کیوسکدیا شامل:
دوره طراحی داخلی ، دوره دکوراسیون داخلی و دوره دکوراتوری ، دوره بازسازی ، دوره نورپردازی ، دوره طراحی نما ، دوره طراحی فضای سبز ، دوره نرم افزارهای معماری و طراحی ، دوره شرکت در مسابقات بین المللی ، دوره قراردادهای ساختمانی و چگونگی بستن قرارداد و گرفتن پروژه در ایران و خارج از ایران (بین الملل)
برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره آنلاین طراحی داخلی و آموزش آنلاین طراحی داخلی و دریافت گواهینامه بین المللی طراحی داخلی بر روی لینک زیر کلیک کنید:
پیج اینستاگرام آکادمی بین المللی کیوسکدیا :
شماره تماس برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر:
برگرفته شده از وبسایت Archdaily