Kioskedia
خانه /
پایداری اجتماعی: طراحی مشارکتی در ایجاد فضای جمعی

پایداری اجتماعی: طراحی مشارکتی در ایجاد فضای جمعی

تاریخ: 1402/05/10
موضوع: معماری

به طور فزاینده‌ای، مفهوم پایداری اجتماعی به موضوع اصلی

در بحث‌های معماری معاصر تبدیل شده است

 

 زیرا نیازهای ذهنی و غیر ایستا کاربران در فرآیند طراحی بسیار اهمیت دارد. هدف پایداری اجتماعی در معماری طراحی و ساخت ساختمان‌ها و فضاهای شهری است که رفاه، شمول و انسجام جامعه را ارتقا می‌دهند. تمرکز آن بر ایجاد محیط هایی است که تعاملات مثبت انسانی را قادر می سازد، نیازهای متنوع را پشتیبانی می کند و کیفیت کلی زندگی را برای افرادی که در این فضاها زندگی می کنند و از آنها استفاده می کنند، بهبود می بخشد. معماری پایدار اجتماعی جنبه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و بهداشتی یک جامعه را برای رسیدگی به چالش های اجتماعی و ارائه مزایای بلندمدت به ساکنان در نظر می گیرد.

 

 

به طور کلی، پایداری اجتماعی در معماری فراتر از زیبایی شناسی و عملکرد است تا بر تأثیر محیط ساخته شده بر افرادی که از آن استفاده می کنند تمرکز کند. بنابراین، تهیه نقشه و درک نیازها و خواسته های کاربران نهایی ضروری است. در این راستا، مشارکت جامعه از طریق رویکردهای مشارکتی در فرآیند طراحی به یک استراتژی حیاتی تبدیل می‌شود که به ایجاد فضاهایی مناسب‌تر برای واقعیت و خواسته‌های جامعه کمک می‌کند.

 

مشارکت مردمی در پروژه‌های معماری و شهری چیز جدیدی نیست

 

 زیرا از دهه 1970 بحث‌هایی وجود داشته است. با این حال، از نظر روش‌ها و بیان پیشرفت چندانی نکرده است، زیرا اکثر فرآیندهای طراحی کاربردی همچنان از موقعیت هژمونیک تفکر روشنفکری پیروی می‌کنند که اقتدارگرایی معمار را به عنوان تصمیم‌گیرنده اصلی تقویت می‌کند.

در این سناریو، فرآیند مشارکتی در مقابل فردگرایی قرار می‌گیرد و با به اشتراک گذاشتن تصمیم‌ها و مسیرهایی که پروژه ممکن است در نهایت طی کند، نقش فعالی را در طول فرآیند طراحی به کاربران ارائه می‌دهد. با این حال، مدیریت مشارکت جمعی در فرآیند طراحی، به‌ویژه وقتی صحبت از ساختمان‌های مقیاس بزرگی می‌شود که می‌توانند و باید به نمایه‌های کاربری متعددی در یک زمان خدمت کنند، به یک چالش روش‌شناختی بسیار بیشتر از یک چالش تئوری تبدیل می‌شود. با توجه به این موضوع، درک این نکته ضروری است که برای مشارکت مؤثر کاربران عادی در پروژه، ارائه ابزاری برای دسترسی به کدهای ارائه شده به آنها ضروری است، به طوری که آنها بتوانند آنچه را که پیشنهاد می شود درک کنند و در نتیجه به ایده کمک کنند. . در غیر این صورت، پروژه مشارکتی صرفاً دستکاری برای مشروعیت بخشیدن به معمار و سایر متخصصان درگیر در این فرآیند خواهد بود.

 

 

در عصر تعاملی که در آن زندگی می کنیم، کاربران به طور مداوم در معرض و فراخوانده می شوند تا در امکانات متعدد فناوری شرکت کنند. بسیاری از آنها به عنوان پلتفرم های ذخیره سازی داده های مجازی و بازی های آنلاین در طراحی مشارکتی گنجانده شده اند. این سکوها پیشنهادات معماری و شهری را به شکل دوستانه تری ارائه می دهند. با این حال، برخی از روش های مرسوم تر هنوز برای توسعه استراتژی های طراحی مشارکتی بسیار مهم هستند. البته شایان ذکر است که هر پروژه متمایز است و نیاز به انعطاف و سازگاری با زمینه خاص خود دارد.

 

به عنوان مثال، برخی از استراتژی ها بر شناسایی نیازهای کاربر از طریق جلسات و گفتگو تمرکز می کنند. تکنیک هایی مانند بحث های گروهی، داستان سرایی، ساخت نقشه برای درک بافت محلی، و تئاتر موضوعی که تجربیات احتمالی در فضا را بازتولید می کند، قابل مشاهده است. تمرکز آنها تعیین هدف پروژه و شبیه سازی استفاده ها و تخصیص های آینده است.

کارگاه ها نیز بخشی از فرآیندهای طراحی مشارکتی هستند. آنها محیط هایی را برای افشای ایده های کاربران و بحث در مورد دیدگاه های مختلف فراهم می کنند. علاوه بر این، آنها اعضای جامعه، معماران، برنامه ریزان شهری و سایر افراد علاقه مند را گرد هم می آورند. در حالی که برخی از کارگاه‌ها با رویکردی تشریح‌تر تعریف می‌شوند، برخی دیگر نیز فعالیت‌های سرگرم‌کننده‌تر یا وظایف خلق مشترک را ارائه می‌کنند. آن‌ها اعضای جامعه را به فرآیند طراحی سنتی نزدیک‌تر می‌کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهند تا به طور مستقیم ایده‌ها و پیشنهادات خود را ارائه دهند. شرکت کنندگان می توانند از ابزارهای تعاملی مانند ماکاپ ها، طرح ها یا شبیه سازی های مجازی برای کشف گزینه های طراحی استفاده کنند. این رویکردهای بازیگوش تر به دلیل مشروعیت شبیه سازی واقعیت، که به شرکت کنندگان اجازه می دهد مشکلات را بهتر تجسم کنند و استراتژی هایی برای حل آنها ابداع کنند، در فرآیندهای مشارکتی بسیار مؤثر هستند.

 

 

در این طیف از احتمالات روش‌شناختی، نویسندگان متن O processo de projeto participativo: algumas considerações sobre o método (فرایند طراحی مشارکتی: برخی ملاحظات درباره روش) رویکردهای موفق را با چهار نکته مرتبط می‌کنند: 1. بینش، مربوط به مشاهده. زمینه واقعی و معرفی مراجع. 2. شنیدن از طریق کارگاه هایی که دانش را دموکراتیزه می کند. 3. گفتار، در تصمیم گیری مشترک و ساختن روایت. و 4. لمس، با بازی ها و وظایف ساخت و ساز جمعی که شامل مدل ها و سایر عناصر نماینده است.

 

آلخاندرو آراونا، از استودیوی شیلیایی ELEMENTAL، یکی از نمایندگان فرآیندهای طراحی مشارکتی است. تکنیک این تیم، که عمدتاً بر ایجاد پروژه های مسکن برای جمعیت های کم درآمد متمرکز است، می تواند به سه مرحله تقسیم شود. اولی ابلاغ محدودیت ها به کاربران مانند عوامل بودجه، شاخص های سازنده، احتمالات پایانی و غیره است. دوم لحظه ای است که تصمیمات با هم اتخاذ می شود که تیم فنی و کاربران در مورد دستورالعمل های کلی بحث می کنند و به اجماع می رسند. در نهایت، مشارکت دو طرفه در کل فرآیند به طور مداوم به طراحی باز می گردد. لحظات فعالیت گروه فنی، مانند کارگاه‌ها یا بحث‌های هدایت‌شده، محرک‌هایی برای فرآیندهای طولانی‌تر هستند که توسط خود ساکنان در گروه‌های کوچک‌تر توسعه می‌یابند. در برخی شرایط از مدل های فیزیکی یا سه بعدی نیز استفاده می شود.

صرف نظر از تکنیک یا روش بکار گرفته شده، توجه به این نکته مهم است که در فرآیند طراحی مشارکتی، نقش اصلی معمار این است که عوامل و خواسته های متعددی را از ویژگی های جغرافیایی زمین گرفته تا سلایق و علایق شخصی کاربران مرتبط کند. همچنین، برای معمارانی که پیشنهاد مشارکت در فرآیندهای مشارکتی را دارند، مهم است که محیط‌هایی ایجاد کنند که گوش دادن و تعامل را تشویق کنند.

 

 

 

 

برای آموزش طراحی داخلی ، آموزش دکوراسیون داخلی ، آموزش بازسازی و معماری با هدف ورود به بازار کار و دریافت مدرک بین المللی معتبر  از هر کجای ایران و جهان میتوانید در کلاس های آنلاین بدون محدودیت زمان و مکان، از سطح مبتدی تا حرفه ای در آکادمی بین المللی کیوسکدیا زیر نظر بهترین اساتید داخلی و بین المللی آموزش ببینید.

 

کیوسکدیا تنها برگزارکننده رسمی دوره های تیف استرالیا TAFE و PDA کانادا در ایران با هدف ورود به بازار کار ایران و خارج ایران و ارائه سرتیفیکیت بین المللی از کانادا و استرالیا می باشد. در این دوره های پروژه محور از صفر تا صد و بدون پیش نیاز و کاملا بر اساس بازار کار آموزش می بینید و در طول دوره یک پروژه طراحی داخلی را زیر نظر اساتید بین المللی طراحی میکنید. 

 

دوره های آنلاین آکادمی بین المللی کیوسکدیا شامل:

دوره طراحی داخلی ، دوره دکوراسیون داخلی و دوره دکوراتوری ، دوره بازسازی ، دوره نورپردازی ، دوره طراحی نما ، دوره طراحی فضای سبز ، دوره نرم افزارهای معماری و طراحی ، دوره شرکت در مسابقات بین المللی ، دوره قراردادهای ساختمانی و چگونگی بستن قرارداد و گرفتن پروژه در ایران و خارج از ایران (بین الملل)

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره آنلاین طراحی داخلی و آموزش آنلاین طراحی داخلی و دریافت گواهینامه بین المللی طراحی داخلی بر روی لینک زیر کلیک کنید:

https://kioskedia.com/

 

پیج اینستاگرام آکادمی بین المللی کیوسکدیا :

kioskedia_official@

 

شماره تماس برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر:

0912-5770351

021-88254691

021-88269173

 

 

 

برگرفته شده از وبسایت Archdaily 

اشتراک گذاری

آخرین مطالب

مطالب مرتبط

whatsapp
پشتیبانی